Wednesday 5 February 2014

Lakridskage

Tid: 15 minutter. 
Bagetid: 25 minutter. 
Antal stykker: 35 små kvadrater 

Det skal du bruge til lakridskage: 225 g smør 
450 g brun farin 
3 æg 
3 spsk. lakridspulver 
270 g hvedemel 
1½ tsk. bagepulver 
En mellemstor bradepande (25 x 35 cm) 
Bagepapir 

Sådan laver du lakridskage: 
1. Tænd ovnen på 180 grader, og beklæd bradepanden med bagepapir. 

2. Smelt smør og brun farin i en gryde ved svag varme. Lad det køle lidt af. 

3. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med den afkølede smørblanding. Tilsæt lakridspulver, og pisk videre. Sigt hvedemel og bagepulver i smørblandingen, og rør dejen sammen med en ske, til den er jævn. 

4. Fordel dejen i bradepanden, og bag kagen i ovnen i cirka 25 minutter. 

5. Lad din lakridskage afkøle, og skær den ud i 35 stykker på 5 x 5 cm. 

http://www.viunge.dk/Beauty/Opskrifter/Opskrift%20Laekker%20lakridskage.aspx

1 comment:

  1. Vi lavede den med mørk muscovadosukker istedet for brun farin (smager også af lakrids).
    Som tilbehør skyr rørt med flormelis og vaniliesukker. Ville også have været godt med vanilieis!
    Lakridssirup ovenpå.

    ReplyDelete